Συνεχίζονται οι Στειρώσεις του Δήμου Μαλεβιζίου.

Εδώ και έναν περίπου χρόνο, ο Δήμος Μαλεβιζίου Κρήτης υλοποιεί πρόγραμμα συστηματικών στειρώσεων αδέσποτων ζώων, τα οποία διαβιούν στα διοικητικά του όρια. Πρόκειται για έναν ακόμα καλλικρατικό δήμο, ο οποίος αναλαμβάνει τις ευθύνες του εν μέσω κρίσης, κατανοώντας πόσο αναγκαία είναι η προστασία και των αδέσποτων ζώων αλλά και ο περιορισμός – μέσω των στειρώσεων – του ολοένα και αυξανόμενου πληθυσμού τους.

Εφαρμόζοντας τον πρόσφατο νόμο 4039/2012, η δημοτική αρχή συντονίζει με επιτυχία τη δράση φιλοζωικών σωματείων και απλών εθελοντών, οι οποίοι επιμελούνται για τη στείρωση και τον αντιλυσσικό εμβολιασμό ζώων – θυμάτων της ανθρώπινης επιπολαιότητας.

Ιατρείο Μικρών Ζώων |Ούλαφ Πάλμε 76, Ηράκλειο | τηλ. 2810 232730Η προσπάθεια του Δήμου δίνει ελπίδα, δυστυχώς όμως δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες μας, οι οποίοι με αφορμή την οικονομική κρίση εξακολουθούν να εγκαταλείπουν ζώα στα όρια κατοικημένων περιοχών, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις της πράξης τους σε περιβάλλον, δημόσια υγεία και πολιτισμό. Το φαινόμενο της εγκατάλειψης σκύλων μας προσβάλλει ως ανθρώπους και ως κοινωνία. Στο χέρι μας είναι λοιπόν να το εξαλείψουμε.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα στειρώσεων, οι κάτοικοι του Μαλεβιζίου μπορούν να καλούν τον αντιδήμαρχο, Θανάση Κύρκο, στα τηλέφωνα: 2813400663 και 6980002158.

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email

Sharing is Caring!

Comments are closed.