Τα Ζώα δεν είναι Δώρα

O Δεκέμβριος αποτελεί μήνα εορτών για παιδιά και μεγάλους και δεν είναι λίγα τα στολισμένα έλατα, στην βάση των οποίων θα φτάσει μία χαρτόκουτα, που από μέσα θα βγαίνουν μικροί χαριτωμένοι ήχοι. Η απόκτηση ενός ζώου συντροφιάς όμως δεν μπορεί να είναι προϊόν εορταστικής παρόρμησης. Είναι απόφαση ζωής, απόφαση συνειδητή μια δεδομένη χρονική στιγμή της πορείας μας από την παιδική έως την γεροντική ηλικία.

σκυλάκι δώρο

Αυτές τις ημέρες οι ιδιώτες και φορείς που εμπλέκονται με την διάθεση κουταβιών έχουν μία ιδιαίτερη ευθύνη ευαισθητοποίησης του κοινού και ελέγχου, προκειμένου να γίνει πλήρως ελεγχόμενη η όποια διακίνηση ζώων και κυρίως κουταβιών και να τηρούνται απόλυτα οι κανόνες ευζωίας τόσο για τα ζώα όσο και για τους ανθρώπους που καλούνται να βιώσουν άσχημες στιγμές από τη πρώτη στιγμή της απόκτησης ενός ζώου συντροφιάς.

Αποτελεί πλέον κοινό τόπο πως το αποτελεσματικότερο μέσο για να ελέγξουμε και να περιορίσουμε τη δημιουργία αδέσποτων ζώων δεν είναι η αστυνόμευση, αλλά η γνώση, η σωστή πληροφόρηση σχετικά με τη φροντίδα ενός ζώου συντροφιάς και η συνειδητή απόκτηση του.

 

Τις ημέρες των εορτών επομένως δεν ξεχνάμε:

  •  Συμβουλευόμαστε τον Κτηνίατρο μας πριν προχωρήσουμε στην απόκτηση ζώου.
  • Διδάσκουμε τα παιδιά μας υπευθυνότητα.
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email

Sharing is Caring!

Comments are closed.